Menu tygodniowe

Posiadamy własną kuchnię zaprojektowaną zgodnie z zasadami GHP/GMP oraz wdrożonym systemem HACCP. Nie korzystamy z zewnętrznego cateringu a wszystkie podawane przez nas posiłki powstają na miejscu. Dzięki temu nasze posiłki nie tracą swoich cennych wartości odżywczych, są świeże - podawane bezpośrednio po przygotowaniu, a tym samym bardzo smaczne. Nie są porcjowane - dzieci mogą zaspokoić swój apetyt wg potrzeb. Odczarowałyśmy już niejednego niejadka 🙂 Nasze jedzenie jest zbilansowane, urozmaicone oraz zgodne z zaleceniami żywieniowymi, odpowiednimi do grupy wiekowej dzieci.

 

Przykładowe menu JUPI:

Poniedziałek
Śniadanie:
Płatki jęczmienne na mleku/chleb mieszany z masłem, wędlina, rzodkiewka, herbata/ woda
II śniadanie:
Jogurt naturalny z domowym musli i świeżymi owocami, woda
Obiad:
Kapuśniak z młodej kapusty, plasterki kurczaka w ziołach, (VEGE: kotleciki jajeczne), ryż dziki i długoziarnisty, surówka z czerwonej kapusty, kompot
Podwieczorek:
Kanapeczki z hummusem i warzywami, (MIĘSNA ALTERNATYWA - plasterki indyka),  herbata owocowa
Wtorek
Śniadanie:
Pieczywo mieszane z masłem, wędlina/ser żółty, sałata, herbata z sokiem malinowym/kakao.
II śniadanie:
Chipsy z jarmużu i marchwi, sok tłoczony z jabłek/ woda
Obiad:
Krem z brokułów z grzankami, panierowane paseczki indyka z tłuczonymi ziemniaczkami, (VEGE: soczewica), surówka z ogórkiem, kompot
Podwieczorek:
Pełnoziarniste ruloniki z twarożkiem, jabłko
Środa
Śniadanie:
Płatki jaglane na mleku/pieczywo mieszane z masłem, domowa konfitura, herbata
II Śniadanie:
Jabłka, morele
Obiad:
Zupa jarzynowa, schab w sosie pieczarkowym podany z kaszą gryczaną, (VEGE:cieciorka w sosie pieczarkowym), buraczki, kompot II.
Podwieczorek:
Kanapki z serem żółtym i wędlinką, kolorowe warzywa, (VEGE - sam ser)
Czwartek
Śniadanie:
Kasza manna na mleku z cynamonem/sosem malinowym, pieczywo na zakwasie z twarożkiem, herbata
II śniadanie:
Budyń z biszkopcikami, woda
Obiad:
Zupa pomidorowa z ryżem, pulpeciki drobiowe w sosie koperkowym podane z ziemniaczanymi łódeczkami, (VEGE - Pulpeciki warzywne), mizeria, mięta/herbata
Podwieczorek: Grahamka podana z pastą z tuńczyka/jajeczną i warzywami),
Piątek
Śniadanie:
Jajecznica ze szczypiorkiem na maśle, kanapki z wędliną drobiową, herbata/woda
II śniadanie:
Marchewkowe muffiny, herbata owocowa
Obiad:
Rosołek z makaronem, (VEGE - bulion warzywny z makaronem), kotleciki z dorsza podane z kaszą pęczak, rukola z pomidorem i szczypiorkiem, sok tłoczony z jabłek
Podwieczorek:
Pancakes z serkiem mascarpone i owocami, woda/ herbatka